• Henna

Vilka är dina smärtpunkter?

Jag har själv sedan längre tampats med stelhet i ländryggen. Graviditeter och bärande av små barn gjorde inte saken bättre. Som så många, har jag gått i fysioterapi och även OMT som båda har gett mig en stunds lindring. Dock har stelheten och smärta alltid sakta men säkert krypit tillbaka till vardagen.


För två år sedan började en nära vän till mig studera till Method Putkisto instruktör. Hon började hålla klasser i djupstreching. Jag var så klart en ivrig deltagare även om jag då inte visste så mycket om själva metoden. Method Putkisto har funnits sedan 1980-talet och det enda jag egentligen visste var att min mamma hade böcker om metoden hemma. Från första klassen var jag fascinerad. Hur kunde det kännas så otroligt bra i kroppen av bara streching? Och hur kunde jag slappna av så bra under övningarna när jag vanligtvis kämpar med att hålla fokus på yogaklasser?Jag behövde veta mer! Jag började träna flera gånger i veckan. Det var våren 2020 och covid-19 hade precis börjat härja i Europa. Allt hade stannat av eller flyttats online vilket var min räddning eftersom det inte fanns någon Method Putkisto instruktör i Sverige och det var inte heller vanligt med klasser online. Nu fanns det möjlighet för mig att fördjupa mig i den här magiska, nästan mystiska, metoden som gjorde så gott!


Några månader senare bestämde jag mig för att börja studera till Method Putkisto instruktör. Till en början för att lära mig mer om hur jag kan förbättra rörligheten i min kropp och därmed min egen hälsa samt lära mig återhämtningmetoder som jag kan använda mig av i min hektiska vardag. Sedan dess har jag känt jag att jag vill dela med mig metoden till fler som vill lära känna sin kropp och ta ansvar för sitt eget välbefinnande.


Min rygg mår idag mycket bättre, tack vare min förståelse för hur jag kan öka rörligheten i ryggen, stabilisera min kropp och finjustera min kroppsposition och mina rörelser. Det är en daglig process som bara jag själv kan styra och ta kontroll över. Det är ju bara jag som kan känna min kropp och hur jag på bästa sätt utför en rörelse.


Vilka är dina smärtpunkter? Kanske kämpar du med stelhet i kroppen? Ta kontakt så arbetar vi tillsammans för din ökad rörlighet och kroppskännedom!


Tips: om du har spänningar i nacke och axlar läs mer om vårt onlinepaket för ökad rörlighet i överkroppen samt riktade andningsövningar för att skapa mer utrymme i bröstkorgen.


Glöm inte att prenumerera vårt nyhetsbrev - du får två gratis inlägg till ditt mail!

4 visningar0 kommentarer